Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Attero B&M

Leren en besparen gaan hand in hand

Toen Attero in 2009 naar de beurs ging, was de trend naar een lagere vergoeding voor afvalverwerking en een sectorbrede overcapaciteit al ingezet. Door de zwaardere concurrentie en de krappere marges voelt de B&M-divisie de behoefte om de hele organisatie te betrekken bij het ontwikkelen en implementeren van blijvende verbeteringen en kostenreducties. 

Essentie:

  • Opzet van een nieuw performance management systeem en het coachen van sleutelfiguren binnen de organisatie.
  • Ideeën op een praktische, feitelijke manier analyseren en structureren, helpen bij de vertaling naar coherente en samenhangende implementatieplannen.
  • Implementatie van het nieuwe performance managementsysteem inclusief heldere verantwoordelijkheden, dashboards, maandelijkse stuurgroepsessies en overleg tussen divisiemanagement en de projectmanagers.
  • Onze collega's van Ontwikkelingspartners hielp het management en personeel 'on-the-job’ om verbeteringen op gestructureerde wijze door te voeren en de competenties te ontwikkelen die daarvoor nodig zijn.

Concrete resultaten:

  • Oorspronkelijke base-case besparingstargets met bijna 50% overtroffen
  • Cultuurverandering in de richting van zowel projectmatig werken als continue verbeteren
  • Stevige verankering van performance-management- systeem en blijvende verbeteringen

Bekijk andere referenties
Het mooie aan het programma was dat het aantoont dat het verbeteren van operationele resultaten hand in hand kon gaan met een target georiënteerde manier van werken. Het programma was op maat gesneden en een goed voorbeeld van ‘training on-the-job’.
Emile Mastenbroek, Algemeen Directeur Attero B&M
Meer weten? Bartelt Blankenberg Managing Partner 06-54 71 45 84