Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatieMelding niet meer tonen

Royal Peijnenburg N.V.

"Tweede generatie" continu verbeteren, op maat gesneden

Peijnenburg wiI drie fabrieken moderniseren en het grondstofrendement en de arbeidsproductiviteit verbeteren. Directeur supply chain Dick Pouwels roept de hulp in van ARV Group. Zijn vraag: help ons bij het ontwikkelen en implementeren van een systeem voor continu verbeteren (TPM). Met de nadruk op organisatieontwikkeling en eigenaarschap. In nauwe samenwerking met het management van Peijnenburg ontwikkelt ARV Group een masterplan om significante besparingen in de drie fabrieken te realiseren. 

Essentie:

  • In nauwe samenwerking met het management van Peijnenburg ontwikkelde ARV Group een masterplan om significante besparingen in de drie fabrieken te realiseren.
  • Tijdens de assessmentperiode constateerde ARV Group knelpunten in de communicatie naar, vanaf en op de werkvloer.
  • Het TPM-programma moest de bedrijfsfocus op de continu verbetering van kosten en efficiency (afval-reductie, reductie van verspilling en het verbeteren van OEE) aanvullen met TPM-elementen zoals PCS, verbeterteams en 5S.
  • Naast een nieuw performancemanagementsysteem was ook een blijvende en substantiële verbetering van de veiligheid en kwaliteit een belangrijk doel; in het verlengde daarvan werd de infrastructuur van de fabrieken in Geldrop en Sintjohannesga tijdens de TPM-implementatie ingrijpend gemoderniseerd.

Concrete resultaten:

  • De jaarlijkse besparing binnen de implementatieperiode overstijgt het gestelde doel,
  • Een aanzienlijke verbetering op het gebied van grondstof-rendement en productiviteit,
  • Continu verbetering van organisatie in volle gang,
  • State-of-the-art fabrieken zijn een feit, marktleiderschap blijft gegarandeerd.
Bekijk andere referenties
Voor ons was cruciaal dat ARV Group op het TPM-programma kon inspelen zonder eenzijdige nadruk op tools. ARV werkte resultaatgericht en hun op mensen en samenwerking gerichte benadering was van beslissend belang voor het succes van dit intensieve project.
Dick Pouwels, Supply Chain Directeur
Meer weten? Jeroen Verheijen 06-51 24 76 26